Tuotekategoria: MT -magneettijauhetarkastus

Magneettijauhetarkastus (MT) on tunkeumanestetarkastusmenetelmä, jota käytetään pinnallisten halkeamien ja muiden epäkohtien havaitsemiseen metallimateriaaleissa. Se perustuu magneettikentän ja magneettijauheen käyttöön vikojen näkyväksi tekemiseksi.

Magneettijauhetarkastusmenetelmää voidaan soveltaa ferromagneettisiin materiaaleihin, kuten rautaan ja teräkseen. Se on erityisen helppo tapa havaitsemaan pinnallisia vaurioita, kuten halkeamia, murtumia, hitsausvirheitä tai muita epäpuhtauksia, jotka voivat heikentää materiaalin lujuutta tai aiheuttaa vaurioita.

Magneettijauhetarkastus on suhteellisen nopea ja kustannustehokas menetelmä pinnallisten vikojen havaitsemiseksi. Se on erityisen suosittu valmistavassa teollisuudessa, öljy- ja kaasuteollisuudessa, lentokoneteollisuudessa, rautatie- ja rakennusalalla.

On tärkeää huomata, että magneettijauhetarkastus on herkkä epäpuhtauksille ja pintakerrosten vaikutuksille, joten pinnan tulee olla hyvin puhdistettu ja valmisteltu ennen tarkastusta.

Magneettijauhetarkastus voidaan suorittaa eri tavoilla riippuen tarkastettavan kohteen muodosta ja koosta. Käytettävissä on aerosoliruiskupurkkeja ja upotusaltaita.

Magneettijauhetarkastus on hyvä menetelmä teollisuuden laadunvalvonnassa ja turvallisuuden varmistamisessa. Sen etuna on nopeus ja herkkyys. Magneettijauhetarkastus voi auttaa tunnistamaan heikkouksia tai vaurioita materiaaleissa ennen kuin ne aiheuttavat ongelmia tai vaaratilanteita.

Bycotest-tuotteet ovat ammattikäyttöön soveltuvia erittäin laadukkaita NDT-tarkastuskemikaaleja. Bycotest tarkastuskemikaalit soveltuvat erilaisten komponenttien ja rakenteiden pintavirheiden havainnointiin. Pienimmätkin halkeamat ja viat pystytään havaitsemaan rikkomatta tarkastettavia rakenteita. Tuotevalikoimasta löydät myös kestävät magnetointilaitteet.

Ota yhteyttä. Sintrol Oy:n asiantuntijat auttavat mielellään NDT-tarkastuskemikaalien valinnassa.