Tuotekategoria: UT -ultraäänitarkastus

Ultraäänitarkastus (NDT) on menetelmä, jota käytetään materiaalien ja rakenteiden vaurioiden havaitsemiseen ja arviointiin. Se on erityisen hyödyllinen menetelmä tarkasteltaessa metallisia osia tai rakenteita, kuten hitsausliitoksia, putkistoja, laitteita tai rakennuksia.

Ultraäänitarkastuksessa käytetään korkeataajuisia ääniaaltoja, joita lähettävä luotain tuottaa ja vastaanottaa. Kun ääniaallot kulkevat materiaalin läpi, ne heijastuvat eri rajapinnoista, kuten rakenteiden sisäisistä vioista tai materiaalin pinnasta. Näitä heijastuneita ääniaaltoja analysoidaan ja tulkitaan mahdollisten vaurioiden tai epäkohtien havaitsemiseksi.

Ultraäänitarkastuksen avulla voidaan havaita monenlaisia vikoja, kuten halkeamia, epätasaisuuksia, huokoisuuksia, tai vaurioituneita alueita. Tarkastuksen avulla voidaan myös arvioida materiaalin paksuutta ja rakenteen eheyttä.

Ultraäänitarkastuksella on useita etuja. Se on nopea, tarkka ja herkkä menetelmä, joka pystyy havaitsemaan pieniäkin epäjatkuvuuksia. Se ei vahingoita testattavaa materiaalia, ja tarkastus voidaan suorittaa paikan päällä ilman, että testattavaa esinettä tarvitsee purkaa tai vaurioittaa.

Ultraäänitarkastusta käytetään laajasti eri teollisuudenaloilla, kuten öljy- ja kaasuteollisuudessa, lentokoneteollisuudessa, autoteollisuudessa, metallurgiassa, rakennusteollisuudessa ja laivanrakennuksessa. Se on vakiintunut ja luotettava menetelmä, joka auttaa varmistamaan turvallisuuden, laadun ja suorituskyvyn eri sovelluksissa.

Valikoimistamme löytyvät digitaaliset ja vaiheistetut ultraäänilaitteet NDT-tarkastuksiin. Löydät täältä ultraääniluotaimet, skannerit ultraäänitarkastukseen, sekä ultraäänipaksuusmittarit monipuoliseen käyttöön.