Kattila

Sintrol tarjoaa kattavat mittausratkaisut sooda- ja voimakattiloiden prosessin hallintaan. Haastavien prosessihankkeiden asiantuntemuksen ja kokemuksen ansiosta voimme taata juuri teille parhaiten sopivan ratkaisun.

Voimme tarjota kokonaispaketin tai osan seuraavista ratkaisuista:

 1. Tulipesäkamerat
 2. AGAM akustinen pyrometri
 3. Infrapunapyrometrit
 4. Liekkivahdit
 5. Sytyttimet
 6. Syttyvien ja myrkyllisten kaasujen hälyttimet
 7. Höyry- ja vesianalysaattorijärjestelmät
 8. Jatkuvatoimiset päästömittausjärjestelmät
 9. Pinnanmittaus

Kattila

1
1
Tulipesäkamerat
Vulcan tulipesäkamerat
Tulipesäkameran avulla saadaan reaaliaikainen kuva palamisprosessista, mikä mahdollistaa palamisprosessin seurannan ja palamiseen liittyvien ongelmien selvittämisen visuaalisesti että automaattisesti. Lue lisää tulipesäkameroista.
2
2

AGAM akustinen pyrometri

AGAM on tehokas akustinen pyrometri joka on tarkoitettu sooda- ja voimakattiloiden valvontaan, ohjaukseen ja polton optimointiin.

 • Todellinen kaasun lämpötila – ilman säteilyvirheitä
 • 2D -lämpötilan jakautuminen korkearesoluutioisena kuvana
 • Havaitse vuodot akustisesti.
 •  Luo hälytyksiä ja historiatrendejä.
  Lue lisää akustisesta pyrometristä.
3
3

Infrapunapyrometrit

infrapunapyrometrit

Infrapunapyrometri mittaa kattilan sisäistä lämpötilaa savukaasun ja muiden hiukkasten infrapunasäteilyn perusteella. Kattilakäyttöön tarkoitetut pyrometrit ovat kestäviä ja suunniteltu jatkuvaan lämpötilan valvontaan haastavissa teollisuusympäristöissä. Lue lisää infrapunapyrometreistä.

4
4

Liekkivahdit

Liekkivahti

Liekkivahti varmistaa, että liekki palaa. Jos liekkiä ei havaita, polttoaineen syöttö katkaistaan, koska sytytys voi aiheuttaa räjähdysvaaran. Liekkivahti on tärkeä kattilan turvalaite, kokemuksemme ja luotettavien laitteidemme avulla voidaan varmistaa turvallinen syttyminen ja palaminen. Lue lisää liekkivahdeista.

5
5

Sytyttimet

Sytyttimet

Sytyttimen tehtävänä on varmistaa polttimen polttoaineen turvallinen ja luotettava sytytys. Valitsemalla oikean tyyppisen sytyttimen voidaan merkittävästi parantaa palamiskaasun sytytysvarmuutta, kattilan turvallisuutta ja tuotantotehokkuutta. Jatkuvatoimiset sytyttimet toimivat ns. esipolttimena. Sytyttimet ovat tyypillisesti kiinteä osa kaasupoltinta. Lue lisää sytyttimistä.

6
6

Syttyvien ja myrkyllisten kaasujen hälyttimet

Teollisuuden prosessien ympärillä esiintyy monenlaisia kaasuriskejä, jotka voivat vaarantaa joko ihmisten terveyttä tai olla uhkana omaisuudelle. Tyypillisimpiä teollisuuden kaasuriskejä ovat erilaiset räjähtävät kaasuseokset (LEL-mittaus) sekä myrkylliset, tai happea syrjäyttävät kaasut. Olennaista on saada kaasuriskistä tieto hyvissä ajoin ennen sen eskaloitumista kaasuonnettomuudeksi. Sintrol toimittaa paikallisia sekä avoimen mittavälin kaasuhälytinjärjestelmiä kaikilta teollisuuden kaasuriskeiltä suojautumiseksi. Pysytään turvassa. Lue lisää kaasuhälyttimistä.

7
7

Höyry- ja vesianalysaattorijärjestelmät

Kattilan analysaattorijärjestelmä takaa kattilan koko prosessin korroosionkestävyyden  ja maksimoi kattilan, höyryturbiinin ja koko putkiston käyttöiän.

8
8

Jatkuvatoimiset päästömittausjärjestelmät

Jatkuvatoimiset päästömittausjärjestelmät

Päästöjen mittaaminen ja ympäristöstä huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää nykyisten tiukkojen ympäristövaatimusten vuoksi. Pitkän kokemuksensa ansiosta Sintrol voi huolehtia päästömittausten säännöllisyydestä ja luotettavuudesta. Viranomaisten edellyttämät päästömittaukset tehdään jatkuvatoimisilla analysaattorijärjestelmillä, joiden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaamme. Mittaukset varmistavat, että TRS, NOx, CO, SO2, O2, pitoisuudet eivät ylity ja että tuotanto täyttää ympäristövaatimukset.

9
9

Lieriön pinnanmittaus

Lieriön pinta pyritään pitämään vakiona säätelemällä syöttöveden virtausta. Ajotilanteen vaihteluista aiheutuu kuitenkin tiheyden muutoksia kattilaveteen, jonka seurauksena lieriön pinnan korkeus voi vahdella paljonkin. Tämän pinnankorkeuden ailahtelevaisuuden takia ei säädön ohjausta voida toteuttaa pelkästään pinnankorkeuden lukeman perusteella ja siitä syystä lieriön pinnan lukeman lisäksi otetaan huomioon myös tuorehöyryvirta sekä syöttövesivirta eli se on toteutettu kolmipistekaskadisäätönä.

Lieriön pinnan hallinta on yksi vaikeimpia ja tärkeimpiä säätöä vaativia kokonaisuuksia johtuen useasta erillisestä säätökytkennästä sekä myös siitä, että lieriön pinnankorkeuden hallitsemattomat muutokset voivat johtaa suuriin aineellisiin vahinkoihin.

Sintrol toimittaa kaikki tämän mittauspiiriin tarvittavat laitteet yli 25 vuoden kokemuksella.

Alla on kaaviokuva tyypillisestä lieriön pinnamittauksen säätöpiiristä:

Tarjoamme laajan valikoiman Magnetrol AMETEKin pinnanmittauslaitteita mm.

Kun haluat optimoida kattilaprosessisi, mutta hallita riskejä ja päästöjä, löydämme sinulle sopivimman ratkaisun.

Sintrol kattilakonsepti tarjoaa kattavan paketin koko kattilan instrumentointiin tai vain haluamiisi prosessivaiheisiin toiveidesi mukaan.

 1. Selvitämme yhdessä prosessisi suurimmat haasteet.
 2. Asiantuntijatiimimme arvioi prosessisi tarpeet ja suunnittelee kattilalaiteratkaisun, joka vastaa yrityksesi tarpeita.
 3. Löydämme parhaat mittaus- ja analysointiratkaisut laajasta tuotevalikoimastamme ja tuemme sinua koko Sintrol -ratkaisusi elinkaaren ajan.
 4. Paikallinen huoltotiimimme on käytettävissäsi koko tuotteen asennuksen ja käyttöönoton ajan ja varmistaa, että henkilökuntasi on koulutettu käyttämään laitteita.