DC1-DC5 -luotaimet: Tehokkuutta putkistojen ja säiliöiden kunnonvalvontaan ja korroosiotarkastuksiin

Lähes kaikki tavallisista rakenteellisista metalleista valmistetut tuotteet ovat alttiita korroosiolle. Tärkeä haaste monilla aloilla on materiaalin paksuuden mittaaminen putkissa tai säiliöissä, jotka voivat syöpyä sisäpinnalta. Sisäpinnan korroosiota ei useinkaan voida havaita silmämääräisellä tarkastuksella leikkaamatta tai purkamatta putkea tai säiliötä. Ultraäänitestaus on laajalti hyväksytty ainetta rikkomaton menetelmä tarkastuksen suorittamiseksi. Syöpyvän metallin ultraäänitestaus tehdään yleensä kaksoisluotaimilla erityisen paksuusmittarin avulla.

Miksi metallien korroosion tarkastaminen on tärkeää? 

Rakenteelliset teräspalkit, erityisesti siltatukit ja teräspaalut, altistuvat myös korroosiolle, mikä pienentää metallin alkuperäistä paksuutta. Mikäli korroosio jää havaitsematta, voi se heikentää materiaalia ja aiheuttaa vaarallisia rakenteellisia vikoja. Sekä turvallisuus- että taloudelliset näkökohdat edellyttävät, että metalliputket, säiliöt tai rakenteet, jotka ovat alttiita korroosiolle, tarkastetaan säännöllisesti. Ultraäänipaksuusmittarien avulla voidaan havaita sisäinen korroosio tarkasti tutkimalla pintaa sisäpuolelta metallia vahingoittamatta.

Olympuksen DC1-DC5 -luotaimet korroosion valvontaan ja tarkastukseen

Olympus DC -sarjan (DC1 – DC5) kaksoiselementtiluotaimet ovat täydellinen työkalu putkistojen ja säiliöiden korroosiovalvontaan ja tarkastukseen. Korroosiolle ja ohuille materiaaleille optimoidut luotaimet toimivat monenlaisten NDT-instrumenttien ja ultraäänitarkastusmenetelmien kanssa.

Kaikissa kaksoisluotainmalleissa on vahvempi signaali kuin yhden elementin luotaimissa, mikä auttavaa havaitsemaan ja tarkastamaan pienempiä ja lähellä pintaa olevia vikoja.

Esimerkiksi yhdessä EPOCH ™ 650- tai 6LT-ultraäänilaitteiden tai 38DL PLUS ™ -paksuusmittarin kanssa nämä uudet luotaimet mahdollistavat tarkan ja tehokkaan korroosiotarkastuksen seinämän nimellispaksuuden, pistekorroosion ja virhetyypin / koon arvioimiseksi.